
Allò que el virus ens va ensenyar
Recordo quan es va començar a parlar de la Covid-19. Era un mot que em donava mal rotllo i, com tot el que no m’agrada, intentava ignora-ho. En aquestes va arribar el confinament el març del 2020 i vaig haver d’acceptar que aquest paraula entrava de ple a les nostres vides i havia vingut per quedar-s’hi. Quan portàvem pocs dies confinats, amb el professor i amic Eudald Carbonell ja vam començar a fer una sèrie d’accions de comunicació des de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social). Però també vaig tenir l’oportunitat de seguir les gestes heroiques d’una entitat sense ànim de lucre que es va crear per combatre la pandèmia: COVIDWarriors. El poder de interconnectar la inteligencia humana en la lucha contra el Covid-19.
En aquest context, com a membre d’IP, una comunitat internacional de gent interessant dedicada a millorar el nostre món aprofitant el poder d’Internet, vaig participar en l’elaboració del decàleg Covid-19: Lo que el virus nos enseñó. Agafant-lo com a base, el nou repte és concretar accions per afrontar algunes problemàtiques que aquesta malaltia ha posat sobre la taula i ara ja es duen a terme accions per posar-hi remei.
En paral·lel vaig començar les col·laboracions amb alguns mitjans de comunicació en els quals ajudava en l’anàlisi de la situació, donava la meva opinió o directament explicava com ho vivia, i que encara mantinc.
Escrit al meu blog personal
Presència als mitjans
Què vol dir estat d’alarma? Amb Hèctor López Bofill
Solos y confinados, al Diari de Tarragona
Diari de Tarragona va publicar el desig de 22 persones per després del desconfinament i inclou el meu: anar a caminar per la platja de Tarragona i trobar-me amb els amics i amigues que més s’han preocupat per mi aquests dies i que en la distància sento molt a prop. És un reportatge de Silvia Fornós Godino.
‘Covid-19: El que el virus ens va ensenyar’ decàleg sobre el que hem après amb aquesta pandèmia, a Vilaweb (4 de maig de 2020)
Pensament de l’Eudald Carbonell
Vaig tenir l’oportunitat de seguir les gestes heroiques d’una entitat sense ànim de lucre que es va crear per combatre la pandèmia: COVIDWarriors.