Covid-19

Allò que el virus ens va ensenyar

Recordo quan es va començar a parlar de la Covid-19. Era un mot que em donava mal rotllo i, com tot el que no m’agrada, intentava ignora-ho. En aquestes va arribar el confinament el març del 2020 i vaig haver d’acceptar que aquest paraula entrava de ple a les nostres vides i havia vingut per quedar-s’hi. Quan portàvem pocs dies confinats, amb el professor i amic Eudald Carbonell ja vam començar a fer una sèrie d’accions de comunicació des de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social). Però també vaig tenir l’oportunitat de seguir les gestes heroiques d’una entitat sense ànim de lucre que es va crear per combatre la pandèmia: COVIDWarriors. El poder de interconnectar la inteligencia humana en la lucha contra el Covid-19.

En aquest context, com a membre d’IP, una comunitat internacional de gent interessant dedicada a millorar el nostre món aprofitant el poder d’Internet, vaig participar en l’elaboració del decàleg Covid-19: Lo que el virus nos enseñó. Agafant-lo com a base, el nou repte és concretar accions per afrontar algunes problemàtiques que aquesta malaltia ha posat sobre la taula i ara ja es duen a terme accions per posar-hi remei.

En paral·lel vaig començar les col·laboracions amb alguns mitjans de comunicació en els quals ajudava en l’anàlisi de la situació, donava la meva opinió o directament explicava com ho vivia, i que encara mantinc.

Presència als mitjans

Comentarista de l’actualitat

Què vol dir estat d’alarma? Amb Hèctor López Bofill

Solos y confinados, al Diari de Tarragona

Diari de Tarragona va publicar el desig de 22 persones per després del desconfinament i inclou el meu: anar a caminar per la platja de Tarragona i trobar-me amb els amics i amigues que més s’han preocupat per mi aquests dies i que en la distància sento molt a prop. És un reportatge de Silvia Fornós Godino.

‘Covid-19: El que el virus ens va ensenyar’ decàleg sobre el que hem après amb aquesta pandèmia, a Vilaweb (4 de maig de 2020)


Vaig tenir l’oportunitat de seguir les gestes heroiques d’una entitat sense ànim de lucre que es va crear per combatre la pandèmia: COVIDWarriors.