Els somnis de l’evolució

Amb Eudald Carbonell

Eudald Carbonell repassa a Els somnis de l’evolució la seva trajectòria i, alhora, ofereix una visió extensa de les grans aportacions que han marcat l’estudi de l’evolució humana.

National Geographic. Març 2003, 1a i 2a edició.
El primer llibre en català d’aquesta editorial.

Des de la perspectiva personal d’un dels grans estudiosos de l’arqueologia, s’explica com els homínids van aprendre a aplicar nous coneixements, com el treball científic transforma les realitats construint-ne de noves i tot el que això ha significat en la segona meitat del segle XX.

Però, a més, Els somnis de l’evolució discuteix i informa sobre l’evolucionisme i el creacionisme, la importància dels canvis climàtics, les grans descobertes de l’evolució humana a l’Àfrica, sobre quan i com es van ocupar Europa i Àsia, què aporten els jaciments d’Atapuerca a la cultura, com emergeix la complexitat en el gènere homo, com s’estudia el passat, qui eren els neardentals i per què van desaparèixer, com ha esdevingut l’homo sapiens, les qüestions genètiques, com es sistematitza l’art i el simbolisme, com es pot socialitzar la ciència i quin és el nostre futur.

La traducció al castellà va ser feta per mi mateixa, de l’original en català: Los sueños de la evolución. La conferència “La evolución soñada, la evolución analizada” estava basada en el llibre.

Set mesos de presència continuada a la llista dels llibres més venuts del suplement “Culturas” de La Vanguardia (març-setembre 2003).

Español:

Eudald Carbonell repasa su trayectoria profesional y, a la vez, ofrece una visión panorámica de las principales aportaciones que han marcado el estudio de la evolución humana. Desde la prespectiva personal de uno de los grandes estudiosos de la arqueología, se explica cómo los homínidos aprendieron a aplicar sus nuevos conocimientos, cómo la labor científica transforma y construye nuevas realidades y todo lo que esto ha significado en la segunda mitad del siglo XX.

Pero, además, Los sueños de la evolución habla del evolucionismo y el creacionismo, la importancia de los cambios climáticos, las cuestiones genéticas, los grandes descubrimientos sobre la evolución humana en África, cuándo y cómo fueron ocupados Europa y Asia, qué aportan los yacimientos de Atapuerca a la cultura…


Recull de premsa