Lluís Llach, el noi de cal Vall

Amb Josep R. Grau

Un viatge pel seu món a Porrera.

1a edició novembre 2004 – 2a edició maig 2010

Coincidint amb el desè aniversari de l’any en què Lluís Llach va treure el disc Món Porrera (1995), dedicat a aquesta vila del Priorat, es presenta a Barcelona el llibre Lluís Llach, el noi de cal Vall. Un viatge pel seu món a Porrera, de Cinta S. Bellmunt i Josep R. Grau.

El disc va ser una contribució decidida del cantautor per afavorir la recuperació del municipi després dels aiguats del 10 d’octubre de 1994, que van suposar un fort cop per a Porrera. Les destrosses van fer pensar als seus vilatans que després d’aquesta ja no aixecarien el cap. Per sort, feia poc que Lluís Llach s’havia instal·lat a viure en aquesta localitat, a cal Vall, la seva casa pairal. La seva presència va ser decisiva, ja que es va abocar de ple perquè el municipi se’n sortís: primer amb un concert a Reus per recaptar fons, després amb el disc Món Porrera i finalment implicant-se en el negoci del vi, en els primers passos de la revolució enològica del Priorat.

Lluís Llach ens explica directament com ha viscut tot aquest procés, amb les seves contradiccions i il·lusions. Alhora, relata la seva vinculació amb Porrera des que d’infant l’enviaven els estius a engreixar-se amb la seva tieta Pilar; passant per la seva adolescència, quan plegava avellanes i tocava la guitarra amb els seus amics, i fins avui en dia. També ens revela com treballava i es divertia a Porrera amb el poeta Miquel Martí i Pol i ens dóna opinions diverses sobre fets polítics i socials de l’últim any com el cas Carod o les persistents injustícies i desequilibris mundials.

Traduït a l’alemany per Ines Zöbisch, versió digital disponible a la Tinet Biblioteca.


Recull de premsa