Pàleo Receptes. La dieta dels nostres orígens per a una vida saludable

Amb Eudald Carbonell

Un llibre sobre una nova -i molt vella- manera de menjar.

Disponible en cinc idiomes: català, espanyol, anglès, francès i alemany

Remenat d’ous de perdiu amb cranc i espàrrecs, cavall estofat amb nous i pomes, tonyina a la pedra amb ginebre i ruca… A partir d’una seixantena de receptes inspirades en els aliments del paleolític, aquest llibre representa una nova -i molt vella- manera de menjar, la que està lligada a l’alimentació dels nostres avantpassats més remots.

Aleshores no hi havia gaire varietat. Els àpats consistien bàsicament en allò que procurava la naturalesa: verdures, herbes, fruites, ous, llavors, bolets i fruits secs, carn i peix de tant en tant, i poca cosa més. Aliments naturals i frescos i, per tant, altament saludables. seva cultura. Els gitanos transmeten la seva història de forma oral, de pares a fills. Orientat pel seu avi, Manel Giménez, Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, va anar a localitats tan diverses com Tarragona, Reus, Manresa, Lleida, Tortosa, Girona, Perpinyà, Mataró per entrevistar-hi avis i joves.

Français:

Paléo, recettes de l’homme des cavernes

Manger paléo, ce n’est pas ronger un os de mammouth. C’est simplement reprendre les bonnes vieilles habitudes nutritives de nos ancêtres qui vivaient à l’âge de pierre, avant l’essor de l’agriculture. Des archéologues, des anthropologues et des paléontologues ont réussi à reconstituer les repas des premiers hommes grâce à l’étude de leurs mâchoires, de leur système osseux et de l’environnement dans lequel ils évoluaient. Ce guide, qui présente le fruit de leurs recherches, s’adresse à quiconque veut en savoir plus sur le premier régime alimentaire de l’humanité. La consommation d’aliments non transformés tels que viande, poisson, œufs, fruits et légumes, herbes, noix et graines présente un avantage sérieux pour notre santé, puisqu’ils ne contiennent pas de gluten, sont pauvres en glucide et doivent être cuisinés frais. Les règles simples de ce régime sont efficaces dans la prévention des maladies de l’homme moderne, comme l’obésité ou le diabète.


Show cookings, tallers i tapes

El llibre ha propiciat show cookings inspirats en les Pàleo receptes, tallers en espais com el Museo de la Evolución Humana, tastets o tapes als bars, I classes o xerrades a les universitats (Rovira i Virgili i Pompeu Fabra).

Mercat de Santa Teca al Castell d’Escornalbou +

6è Simposi Casteller de Catalunya +

Experimentant durant l’excavació a l’Abric Romaní, Capellades

La Contra de La Vanguardia +