Dades personals
Nom: Maria Cinta
Cognoms: Sanz i Bellmunt
Nom professional: Cinta S. Bellmunt
Lloc i data de naixement: Barcelona, 28 d’octubre de 1963
Lloc de residència: Tarragona
Web: cintabellmunt.com
Blog: cintabellmunt.blogspot.com
A/e: cinta.bellmunt@gmail.com
DNI: 43.498.416-B
Estudis
Formació bàsica
Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana, impartit per la Universitat Rovira Virgili de Tarragona (setembre 2008). Superat amb la defensa de la tesi Estrategias de Comunicación observadas en la prensa escrita portuguesa para salvar los grabados rupestres de Vila Nova de Foz Côa y la posterior socialización de este patrimonio arqueológico.
Activitats relacionades que vaig fer mentre superava aquest màster:
- Alumna de l’assignatura Mètodes d’Investigació en Comunicació a la UOC – 2007.
- Universitat de Tras os Montes (Portugal), desembre de 2005. Recollida de dades per a la meva tesi de màster.
- Intensive Programme Total Quality Cultural Heritatge Management, Tomar (Portugal) 30, 31 d’agost i 1 de setembre, i Lisboa (Portugal) del 2 al 10 de setembre de 2006, com a estudiant. El programa va ser organitzat per l’Institut Politècnic de Tomar (Portugal) amb el suport de la Comissió Europea (Programa Erasmus – Sòcrates).
- Participació activa com a voluntària realitzant tasques de comunicació i treballant en la recollida de dades per a la meva tesi (entrevistes a científics) en el XV UISPP Congress, del 4 al 9 de setembre de 2006.
- Estada a Vila Nova Foz Coa (Portugal) per documentar-me sobre els gravats rupestres d’aquesta localitat, objecte d’estudi de la meva tesi de máster. Del 10 al 15 de setembre de 2006.
- Assistència al col·loqui “Le tourisme de culture scientifique, technique et industriel. Les chemins de la découverte patrimoniale”, el 28 i 29 de setembre de 2006, al Palau de Congressos de Tautavel, organitzat pel Centre Europeen de Recherches Prehistoriques de Tautavel.
- Nova estada a Vila Nova Foz Coa (Portugal) per documentar-me i realitzar entrevistes sobre els gravats rupestres d’aquesta localitat, objecte d’estudi de la meva tesi de máster, amb motiu del desè aniversari del parc. Agost de 2007.
Postgrau en Periodisme Digital. Disseny i gestió de projectes web impartit per la Universitat Oberta de Catalunya i El Periódico de Catalunya (Juliol 2000).
Llicenciada en Ciències de la Informació, secció Periodisme, per la Universitat Autònoma de Barcelona (setembre 1992).
Nivell C de Català. Títol obtingut a la Universitat Rovira i Virgili el juliol de 1997.
Anglès:
- Nivell Upper Waystage 2. Wall Street Institute. Gener 2001.
- Anglès I. UB. Divisió de Tarragona. Juny 1988
- Nivell bàsic. Inst. de Estudios Norteamericanos (BCN). Curs 84-85.
Formació complementària
Cursos relacionats amb les tasques dels gabinets de comunicació d’empreses i institucions:
La empresa ante los medios de comunicación, impartit per Núria Vilanova, directora d’Inforpress, agència de comunicació i gabinets de premsa, número 8 en el rànquing espanyol, i Enric Tintoré, periodista de La Vanguardia. Barcelona. Novembre 1996. Més de 10 hores.
Com gestionar la comunicació de crisi, impartit per Baltasar Magro, director i presentador del programa Informe Semanal de TVE. Organitzat per Inforpress. Juliol 1997. Més de 10 hores.
La informació digital als Gabinets de Comunicació de les Universitats. Dies 5, 6 i 7 de novembre de 2003, a la Facultat de Formació del Professorat, Campus Mundet de la Universitat de Barcelona. Organitzat per l’Associació de Professionals de Gabinets de Comunicació i Centres d’Investigació de l’Estat Espanyol (AUGAC). Més de 10 hores.
Blocs personals: l’expressió individual en la xarxa global. Juliol 2006. Organitza: Universitat d’Estiu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
Las TIC en la comunicación Universitaria: Nuevas Tendencias Web. Dies 28, 29 i 30 de març de 2007, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Organitza: Càtedra Unesco de Direcció Universitària. Més de 10 hores.
Curso intensivo “Global Quality Heritage Management”. Del 25 de març al 5 d’abril de 2009, a Maçao (Portugal), organitzat per l’Institut Politècnic de Tomar. Distingit per la UNESCO.
14 passes i un pla per millorar el posicionament del meu web. 14 de juliol de 2009, a la Fundació URV, a Reus, impartit per Enraona.
Curs teòric pràctic d’Etologia de Primats (nivell 1). Dies 7 i 8 d’agost, al Centre de Recuperació de Primats, a Riudellots de la Selva, organitzat per la Fundació Mona. Més de 10 h.
Altres cursos d’interès per a la meva formació professional, científica, cultural i de coneixement de l’entorn:
El 17 i 18 d’octubre de 1984 vaig participar en el I Simposium Nacional sobre Informació Sanitària en els Mitjans de Comunicació, que es va fer al Palau de la Magdalena, a Santander. Més de 10 hores.
El 3 i 4 de març de 1985 vaig assistir a les Jornades de Semiòtica i Comunicació, organitzades per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona a Tarragona. Més de 10 hores.
Durant la segona quinzena de novembre de 1988 vaig seguir un Curs sobre energia nuclear que va organitzar el Servei Mundial d’Informació sobre l’Energia (WISE), a Reus.
El 13 de març de 1995 vaig assistir a una Jornada informativa sobre el Pla de Seguretat Exterior per a les Químiques de Tarragona (PLASEQTA), que va organitzar el Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Del 13 al 16 de novembre de 1995 vaig assistir al III Encuentro de Escritores, que va organitzar la Universitat Rovira i Virgili (URV). Més de 10 hores.
Del 7 al 10 d’abril de 1997 vaig assistir al IV Encuentro de Escritores de la URV. Més de 10 hores.
Del 5 al 9 de maig de 1997 segueixo el Seminari Evolució Humana (Paleobiologia i Paleontologia dels Homínids), organitzat per l’Institut d’Arqueologia i d’Estudi del Món Antic de la URV impartit pels professors José María Bérmudez de Castro i Juan Luis Arsuaga. Més de 10 hores.
Els dies 16 i 17 de maig de 1997 assisteixo a les Jornades Imatges Gitanes, impartit per Ramon Zabalza, organitzades per l’Institut Tarragonès d’Antropologia, a Tarragona.
Assistència al V Seminari sobre El Dret Internacional Humanitari, organitzat entre la URV i la Creu Roja de Tarragona i amb la col·laboració de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament, del 7 al 22 d’abril de 1999. Més de 10 hores.
Curs Fonts documentals per a l’estudi dels mitjans de comunicació i de la publicitat, organitzat per l’Arxiu Històric de Tarragona i la Unitat Predepartamental de Comunicació Audiovisual, Publicitat i Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili, celebrat a Tarragona els dies 8, 9 15 i 16 de novembre de 2002. Més de 10 hores lectives.
IX Curs d’Iniciació al tast de Vins – 3a Sessió, impartit per la Facultat d’Enologia de la URV. Del 20 al 30 de gener de 2003, a Tarragona. Organitzat per la Fundació URV. Més de 10 hores lectives.
Taller de Creació i Guionatge de Documentals, impartit per David Serra, professor de l’Escola de Narrativa i Audiovisual de la Mediterrània. Del 4 d’octubre de 2003 al 31 de gener de 2004, a Tarragona. Organitzat per la Fundació URV. Més de 10 hores lectives.
Curs d’Introducció a l’Evolució Humana, impartit per Carles Lorenzo, investigador de l’equip d’Atapuerca. Del 9 al 19 de març de 2004, a Tarragona. Organitzat per l’Institut Tarragonès d’Antropologia. Més de 10 hores lectives.
Jornada sobre Descobrir la Denominació d’Origen Tarragona en directe, programes en curs de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Dies 30 de novembre i 1 de desembre de 2007, a Tarragona i cellers del Camp de Tarragona. Organitzat per la secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris i la Facultat d’Enologia de la URV. Més de 10 hores lectives.
Cursos i seminaris realitzats a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo:
Del 2 al 13 de juliol de 1984 vaig assistir al curs que dirigia el periodista Miguel Àngel Aguilar sobre Iberoamérica y el Nuevo Orden Informativo, a la seu de la UIMP a Santander. Més de 10 hores.
Del 19 al 23 d’agost de 1985, Humor o violència: aquesta és la qüestió, sota la direcció de Peridis, a Santander. Més de 10 hores.
Del 4 al 8 de novembre de 1985 assisteixo al seminari Cuenca, ciudad global. Una experiencia en comunicación, que dirigia Pedro Altares juntament amb Luis Mariñas. Durant els dies del seminari també vaig formar part de l’equip d’investigació sociològica que es va constituir amb motiu d’aquest curs amb els alumnes becats, a Cuenca. Més de 10 hores.
Del 15 al 18 de setembre de 1986 vaig fer un seminari sobre La televisión por cable en la Metrópolis del futuro, a Barcelona. Més de 10 hores.
Del 25 al 31 de juliol de 1987, La ley y los medios informativos, a càrrec del periodista Juan Luis Cebrián, a la seu de la UIMP a Santander. Més de 10 hores.
Eines informàtiques
En el marc del curs de postgrau de Periodisme digital vaig adquirir els coneixements bàsics dels següents programes informàtics i de navegació per Internet: PGP, Word, Photo editor, Acces, Frontpage, MapEdit, Real Player, llenguatge HTML, IRC, GIF Construction, Acrobat Reader, Nestcape Communicator, Internet Explorer, Media Player, Eudora Light, Outlook Express, WinZip, Paint Shop.
Posteriorment, del 12 al 19 de febrer de 2001 vaig assistir al curs de Power Point que va organitzar la pròpia Universitat Rovira i Virgili.
Curs de manteniment de la web, programa Dreamweaver, de la Universitat Rovira i Virgili, impartit per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya del 21 al 25 d’octubre de 2002.
Curs de manteniment de la web, programa Dreamweaver, de la Universitat Rovira i Virgili, impartit per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Octubre 2004.
Curs bàsic d’Acces, impartit per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, a la URV, el març de 2000
Curs de creació i gestió de pàgines webs amb l’aplicatiu Houdini, impartit per Antaviana, a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
Idiomes
idioma | parla | llegeix | escriu |
---|---|---|---|
Català | Bé | Bé | Bé |
Castellà | Bé | Bé | Bé |
Anglès | Regular | Bé | Regular |
Francès | Regular | Bé | Regular |
Experiència laboral
Des que em vaig iniciar al món del periodisme l’any 1983 he realitzat activitats molt diverses relacionades amb els mitjans de comunicació. En moltes èpoques he hagut de simultaniejar diverses feines per les característiques pròpies de l’activitat laboral que desenvolupava i la relació existent entre els diversos mitjans, que a vegades compartien recursos humans.
Des del 2002 publico llibres, de caire molt periodístic i molt sovint biogràfic, sigui de personatges (Lluís Llach, Eudald Carbonell…) o de projectes (TINET, la primera xarxa ciutadana d’Internet a l’Estat espanyol).
També he col·laborat en l’organització de diferents exposicions, en la recerca de documentació, redacció de textos i aportant idees per a la seva posada en escena, i en el manteniment i disseny de webs i blogs.
Des del 1997 em dedico a treballar sobretot en gabinets de comunicació, a destacar el de la URV (encara hi continuo), i he exercit de responsable de comunicació de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) durant 15 anys (2006- octubre 2021). Continuo com a periodista evolutiva realitzant diferents projectes de comunicació científica amb l’arqueòleg Eudald Carbonell.
També he estat coordinadora d’actes, com gran part dels inclosos al programa de commemoració de Tarraco, 20 anys Patrimoni Mundial, organitzats pel Museu d’Història de Tarragona.
Diaris
El Noticiero Universal (Barcelona). Març 1983 – novembre 84. Hi col·laborava fent reportatges per diverses seccions, especialment relacionats amb la cultura, la vida dels barris i el temps lliure. A l’estiu, aprofitant que tenia una beca a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, a Santander, feia de corresponsal. Ho vaig deixar per anar a El Correo Catalán.
El Correo Catalán (Barcelona) Novembre 1984 – novembre 1985. Hi col·laborava fent reportatges relacionats amb l’oci i feia substitucions els diumenges a la secció d’Internacional. També vaig fer de corresponsal a l’estiu des de la UIMP a Santander. Ho vaig deixar per dedicar-me més a treballar com a estudiant amb el departament de Teoria de la Comunicació de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona, en la realització de diverses investigacions.
Diari de Tarragona (Reus-Tarragona). Des que el juliol i agost de 1986 vaig treballar com a estudiant en pràctiques a la delegació de Reus he col·laborat amb ells amb moltes ocasions. Principalment, he seguit la informació de Tarragona ciutat, però també m’he responsablitzat de diversos suplements i vaig ser l’autora de l’Anuari de l’any 1997.
Catalunya Sud (Tarragona). Setembre1986 – abril 1987. Hi coordinava la secció de Cultura i seguia els temes de la ciutat de Tarragona relacionats especialment amb el món universitari de l’actualment Universitat Rovira i Virgili, abans extensió universitària de la Universitat de Barcelona al Camp de Tarragona.
Avui. Maig 1987 – juny 1990. Era la corresponsal de les comarques tarragonines. Vaig deixar la feina quan les corresponsalies les van assumir les delegacions de Catalunya Ràdio. Set anys després, l’estiu de 1997 vaig susbtituir al corresponsal a Tarragona durant el seu període de vacances.
Nou Diari (Tarragona). Abril 1992 – novembre 1996. Redactora de Cultura i Universitat. M’ocupava especialment dels temes d’arqueologia i de fer el seguiment de les activitats de la Universitat Rovira i Virgili. Durant el període lectiu del curs coordinava i realitzava un suplement universitari que sortia cada 15 dies. Paral·lelament a l’actualitat del dia a dia també escrivia reportatges i entrevistes més a fons sobre recerques científiques i sobre els seus protagonistes. Vaig deixar la feina perquè l’empresa ens devia el sou de diversos mesos i s’apropava la seva fi.
El País. Agost 1999. Substitució de vacances de la corresponsal a Tarragona.
Revistes
Som. Novembre 1984 – estiu 1986. Revista de cultura popular catalana feta a Barcelona per a tot Catalunya. Ho deixo quan em trasllado a viure a Tarragona.
Setmanari El Món. Febrer 1987-s etembre 1988. Corresponsal de les comarques tarragonines. Ho deixo per passar a El Temps, que aprofitava els corresponsals de l’Avui.
Setmanari El Temps. Octubre 1988 – agost 1990. Corresponsal de les comarques tarragonines. Ho deixo quan agafo la corresponsalia de l’Avui. Per acords de grups empresarials, havia de canviar de revista.
Ràdios
Emissora municipal de Barberà del Vallès (Barcelona). Març-juny 1983. Hi presentava i dirigia un programa setmanal dedicat a la dona i un altre sobre cultura popular catalana.
Ràdio Fòrum. Emissora municipal de Tarragona. Maig-setembre 1988 i maig-novembre 1989. En les dues ocasions era redactora d’informatius.
Cadena 13 – Ràdio Barça. Octubre 1988 – abril 1989. Redactora d’informatius a Tarragona.
Televisions
Televisió Espanyola. Agost 1990 – març 1992. Formo part de l’equip de la delegació a Tarragona. Treballo fonamentalment pels informatius de Catalunya i el Telediario. També feia reportatges pels programes Teleuna (TV2) i Campo y Mar (TV1). Ho deixo perquè m’ofereixen millors condicions laborals al Nou Diari.
TV3. Televisió de Catalunya. Mentre no va existir la delegació a Tarragona cada dia informava a Barcelona de les previsions i els avisava quan passava alguna cosa. Era la “xivata”. Fins que va obrir la delegació i va entrar el nou equip.
Tarraco Visió. Televisió local de Tarragona. Abril 1997 – juny1998, actualment Més TV. Presento i dirigeixo l’espai Feina Feta, un programa dedicat a entrevista polítics de les comarques tarragonines amb la participació dels telespectadors que poden fer preguntes en directe al personatge convidat. Vaig cessar per canvis en la programació. La nova proposta no podia assumir-la per manca de temps.
Productores de televisió i vídeo
Estudi 7. Coincidint amb l’època que treballava per Televisió Espanyola, anys 1990-92, col·laborava amb aquesta productora de vídeo i televisió ubicada a Reus fent guions per a vídeos d’empreses, entitats ciutadanes i culturals. Érem el mateix equip als dos llocs. Ho deixo quan acabo la relació laboral amb Televisió Espanyola.
Seqüència. Amb seu a Tarragona és una de les productores que treballa per TV3. Durant l’any 1999 vaig cobrir diferents informacions pels informatius, tant del comarcal com pel de Catalunya. Ho deixo perquè feia el Postgrau de Periodisme Digital i necessitava més temps per estudiar.
Canal 9. Una altra productora de les que treballa per TV3 amb seu a Tarragona. Els anys 2000-2002 vaig col·laborar amb ells seguint l’actualitat infomrativa, especialment del cap de setmana.
Agències de notícies
Efe. Febrer 1990 – febrer 199. Corresponsal a Tarragona. Vaig deixar-ho perquè no podia dedicar-m’hi com caldria davant de noves responsabilitats laborals.
Empreses de comunicació
Ángel Catena Free Lance. Gener 1989 – juliol 1990. Hi col·laborava fent reportatges per diferents diaris i revistes de Barcelona sobre afers relacionats amb les comarques tarragonines: Diari de Barcelona, revista Integral, El Independiente, El Correo Verde… Ho deixo quan entro a treballar a Televisió Espanyola perquè no puc combinar les dues feines.
Inforpress. Quan em vaig quedar sense feina després de deixar el Nou Diari, vaig col·laborar amb Inforpress, facilitant informació i donant suport en treballs que tenien a veure amb les comarques tarragonines.
Arco. Una relació semblant vaig tenir amb amb Arco, empresa que realitza diferents feines per a la pròpia Universitat Rovira i Virgili. Amb Arco vam fer alguns números de la revista Federació Farmacèutica i uns manuals adreçats als estudiants de primer curs de la Universitat de Barcelona per ajudar-los a conèixer com és aquest centre d’ensenyament superior (estructura, funcionaments, serveis, com cal estudiar…) El material no es va editar per canvis en els membres de l’equip de govern (disposem dels documents en preparació en suport informàtic). L’any 2002 he treballat en l’edició de la Guia del Priorat, de caire turístic, patrocinada pel Consell Comarcal del Priorat, supervisant el redactat del contingut escrit per la mateixa institució.
Pau Gavaldà. Gestió editorial i disseny gràfic. Amb seu a Tarragona, i responsables del disseny de la revista Papers de la URV, he col·laborat diverses vegades en l’edició de revistes per empreses des del 1999.
Iniciatives Mediterrànies de Comunicació (IMC). Coautora dels textos del guió literari del video i de l’exposició organitzada amb motiu de la celebració dels 50 anys de Caixa Tarragona l’any 2002.
Tasques d’assessorament en comunicació i projectes digitals
Des del 1996, en diferents ocasions he col·laborat amb entitats culturals, socials o científiques com assessora en comunicació per a la realització de projectes com revistes, divulgació de les seves activitats, revisions de textos, i, últimament,en projectes digitals, especialment pàgines web i presència a les xarxes socials.
Llibres publicats
Darrere el micro. 69 anys de ràdio a Tarragona, (octubre 2002), coeditat per l’Ajuntament d’aquesta ciutat i Arola Editors. Un itinerari pel que ha estat aquest mitjà de comunicació des dels seus inicis fins l’actualitat, amb la veu dels protagonites.
Els somnis de l’evolució, amb Eudald Carbonell (març 2003, 1a i 2a edició). Un repàs a la trajectòria professional d’Eudald Carbonell, codirector de les excavacions a Atapuerca, alhora que ressegueix les grans descobertes científiques que han aportat una informació fonamental per conèixer els nostres orígens. Primer llibre que edita National Geographic en català. Sis mesos de permanència al rànking dels llibres més venuts i 10.500 exemplars venuts.
Los sueños de la evolución, d’Eudald Carbonell i Cinta S. Bellmunt (novembre 2003). Títol original Els somnis de l’evolució. Editat per RBA-National Geographic. Traduccció: Cinta S. Bellmunt.
Lluís Llach, el noi de Cal Vall. Un viatge pel seu món a Porrera, (octubre 2004) amb Josep R. Grau. El cantautor català explica directament la seva vinculació amb aquest poble del Priorat: les seves relacions personals, els treballs efectutas des d’aquí, com veu el món des d’aquestes terres… Editat per Cossetània Edicions. Traduït a l’alemany. Disponible en versió digital.
TINEThistòria, 10 anys de la primera xarxa ciutadana d’Internet a l’Estat espanyol, (abril 2006). Un repàs per la trajectòria d’aquesta xarxa de la mà dels propis protagonistes i amb aportacions d’experts com Vinton G. Cerf i José Luis Pardos. Coeditat per OASI (Organisme Autònom per a la Societat de la Informació de la Diputació de Tarragona) i Arola Editors.
El catalanisme evolutiu (setembre 2011) amb Eudald Carbonell. Aquest arqueòleg aplica el seu pensament sobre l’espècie Homo sapiens, al cas de Catalunya i apunta idees de debat sobre el futur del nostre país. Editat per Ara Llibres. Entre els llibres més venuts.
Sicus, 20 anys amb sabor de rumba (desembre 2011). Prenent com a fil conductor la biografia de Sicus Carbonell es fa un repàs per la vida gitana i per la rumba catalana, amb l’opinió de més de 60 rumberos, antropòlegs i periodistes. Editat per Cossetània Edicions.
Petjades tarragonines a Catalunya. Vivències de monsenyor Miquel Barbarà i Anglès (2014).
Pàleo Receptes. La dieta dels nostres orígens per a una vida saludable (2016)
Amb Eudald Carbonell. Un llibre sobre una nova -i molt vella- manera de menjar.
Gitanes i gitanos catalans (2019). Sense perdre les seves arrels, les gitanes i els gitanos catalans projecten el seu futur amb una mirada evolutiva i moderna. Basat en el documental de Sicus Carbonell i Xavier Gaja emès a TV3.
Traduccions del castellà al català de llibres d’altres autors
Lluís Llach, sempre més lluny, de Juan Miguel Morales i Omar Jurado.
Publicacions i referències en llibres
Des de l’època en que estudiava a l’antiga Facultat de Ciències de la Informació, a Bellaterra, he participat en l’edició de diversos llibres i investigacions impulsats per professors universitaris. D’altres referències han estat fruit de la pròpia activitat periodística. Alguns exemples:
La salut pública del futuro, del catedràtic Jesús de Miguel, editat el 1985 per Ariel Sociologia, a l’època en que aquest professor era assessor del ministre de sanitat Ernest Lluch.
La paz en Centroamèrica, del periodista Leonardo Cáceres. Inclou part d’un estudi meu sobre La difusión de los países latinoamericanos en la prensa de Barcelona. Va ser editat per l’Asociación de Periodistas Europeos el 1986.
Catalunya Descoberta, de Josep Guia, professor de la Universitat de València. Enceta el llibre amb una entrevista que li vaig fer el 1987 i va sortir publicada al diari Catalunya Sud. Va ser editat el 1990 per Edicions Lluita.
Memorial d’aiguats, d’Enric Aguadé, editat pel Centre d’Estudis Comarcal Josep Iglésies, Reus, 1995. Reprodueix part d’un reportatge històric que vaig publicar al Nou Diari amb motiu de les inundacions del 1994 que van patir les comarques tarragonines.
Los hechos más relevantes de 1997. Autora d’aquest anuari que va publicar Diari de Tarragona el febrer de 1998.
Guia secreta, publicació lúdica editada per la revista Interviu i que es repartia per tot l’Estat espanyol. Vaig fer la part del volum de Catalunya dedicada a les comarques de Tarragona. És una guia sobre bars, restaurants, llocs on allotjar-se i anar de marxa.
Autora d’un dels textos que recull el llibre-catàleg titulat Faula neomitològica de festa major. Editat per l’Ajuntament de Tarragona, el llibre és fruit de l’exposició que amb el mateix nom va crear en directe l’artista Josep Maria Rosselló, el setembre de 2000 en el marc de les festes de Santa Tecla. Entre altres autors dels textos hi ha els poetes Enric Casasses i Olga Xirinacs. Rosselló és col·laborador habitual de la companyia teatral La Cuadra, dirigida per Salvador Távora.
Guia del Priorat, editada pel Consell Comarcal del Priorat i coordinada per l’empresa Arco. En vaig supervisar la redacció. Abril 2002.
Organització d’exposicions
Col·laboració amb idees, recerca d’informació i redacció de textos de les exposicions:
- “50 anys de Caixa Tarragona” (2002)
- “10 anys de l’emissora municipal Tarragona Ràdio” (2006)
Premis
Premi ex aequo Petxina Oberta 2011 a l’IPHES per la seva atenció als mitjans de comunicació i la difusió que fa de les seves activitats. El vaig recollir el 3 de juny de 2011 com a responsable de Comunicació d’aquest institut. Llegiu-ne el discurs.
Situació actual
Col·laboradora de l’arqueòleg Eudald Carbonell en accions de comunicació i socialització de la ciència.
Col·laboradora de l’Equipo de Investigación de Atapuerca, Premi Príncipe de Asturias de Investigación Científica y Técnica (1997), en assumptes de comunicació.
Membre de la junta de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes de la Universitat Rovira i Virgili. Tècnica de suport. Des del setembre de 1997.
Ocasionalment, col·laboro en la divulgació de diferents activitats d’entitats culturals i científiques o amb la confecció de material amb el mateix objectiu, sigui en suport digital, paper o audiovisual.
En preparació: la tesi doctoral.